Föreläsningar

Föreläsningar

 

Integration

 

Den som knäcker integrationsnöten är vinnare på marknaden. Marknaderna kan se olika ut och ha olika problematik - allt ifrån inom idrotten, på företag till ett bredare samhällsperspektiv.

Rasism

 

Ett ständigt aktuellt ämne som har olika uttryck beroende på sammanhang. Insikt i ämnet skapar förståelse för problemet och möjliggör förändring.

Normkritik

 

Vad är det? Hur styr det oss och vår omgivning. Kunskap ger verktyg för förändring.

Adoption

 

Tatiana föddes i en favela, blev som 6-månaders baby lämnad på ett barnhem och uppfostrad av stränga katolska nunnor för att slutligen vid 6 års ålder adopteras av svenska föräldrar. En inspirerande historia som gripit tag i alla som fått ta del av den. Det omöjliga är inte omöjlig.

Svartingen och Nazisten

 

Ni möter en svart tjej som blir vän med en före detta nazist som har varit med i en av Sveriges största nazistiska organisationer. Hur hamnar en kille från den invandrartäta Uppsalaförorten Gottsunda hos nazisterna? Och framför allt: hur tar han sig därifrån för att bli vän och samarbetspartner? Följ med på en hisnade resa till miljöer där man b la planerar en väpnad revolution, förtvivlade situationer där Säpo knackar på dörren hos mamman. Där högerextrema världen växer och allt fler rekryteras in. Vilken värld vill du ha? Vad kan vi göra för att förändra detta, i stort som i smått?

Copyright INORA AB 2017